Forklaringen bag

EASYBARF er fremstillet af:

Tørret rent kvalitetskød tilsat naturlige vitaminer & mineraler.

Ingen allergifremkaldene fyldstoffer

Billigt tørfoder er fremstillet af:

Restprodukter fra industriens skraldespand

OBS! Posen er nok det dyreste led

Generelt er de billige tørfoderprodukter man kan købe i bla. supermarkederne fremstillet af restprodukter fra industrien. Herunder kan nævnes knuste hønsefjer, melasse m.m. som stort set bare er affald og som egentligt burde kasseres. Står der fjerkræ på posen kan det altså bare indeholde knuste hønsefjer og lidt andefedt + 25 andre tilsætningsstoffer, altså intet pipfuglekød.

Da tørfoderet er fremstillet af restprodukter koster det ca. 1 kr at fremstille 1 kg. Indpakningen/posen med flotte billeder osv. er nok det dyreste led. Tørfoderproducenterne må anses for at være totalt ligeglade med din hunds velfærd men dog yderst interesseret i din pengepung.  Hellere en flot lokkende overskrift og farverig pose end et nærende og fornuftigt indhold.

I tørfoder bruger fabrikanterne ca. 25 tilsætningsstoffer for at holde skidtet sammen og ikke mindst også for at hundens afføring skal se fast og pæn ud. Det virker jo lidt mystisk at fylde alt det skidt i hundens mad når det hunden egentligt bare har brug for er kvalitetskød.

Fyldstoffer som billige tørfoderprodukter kan indeholde:

ANTIKLUMPNINGSMIDLER - ANTIMIKROBIELLE MIDLER-ANTIOXIDANTER-FARVESTOFFER-HÆRDEMIDLER-TØRREMIDLER-EMULGATORER-KONSISTENSMIDLER-SMAGSFORSTÆRKERE-SMAGSSTOFFER-MEL BEHANDLINGSMIDLER-FORMULERINGSHJÆLPEMIDLER-FUGTIGHEDSBEVARENDE HÆVEMIDLER-SMØREMIDLER-NONNUTRITIVE SØDESTOFFER-NÆRENDE SØDEMIDLER-OXIDERENDE OG REDUKTIONSMIDLER-PH-REGULERENDE MIDLER-TEKNISKE HJÆLPESTOFFER-SEKVESTRANTER-OPLØSNINGSMIDLER-STABILISATORER, FORTYKNINGSMIDLER-OVERFLADEAKTIVE MIDLER-OVERFLADE  EFTERBEHANDLINGSMIDLER TEXTURIZERS.

                                             

HUNDEN ER VORES BEDSTE VEN & GODE VENNER SKAL HA` DET GODT!

De fleste ved at en bilmotor ikke kan køre på vand, at forkert olie ikke er godt for motoren, selvom den dog kan køre rundt. MEN!

Vigtigheden i at en hund har det godt og kan fungere kræver det rigtige foder hvilket mange hundeejere dsv. ikke helt forstår.

Her kan du få lidt info omkring hvordan er din hunds fordøjelsessystem fungere m.m. i forhold til os mennesker.

 • Mennesket er omnivorer (altædende)
 • Hunden er univorer (kødædene)

At give sin hund godbidder i form af alt andet end af naturligt fremstillet føde, kød, er ikke at forkæle hunden men tværtimod gør det mere skade end gavn.

Hundens tarmsystem er langt fra menneskets. Mennesker skal tygge maden da de enzymer som er med til at vi kan fordøje maden er i vores spyt. Dette har hunde ikke og de skal sluge maden så den kommer hurtigt ned i maven hvor fordøjelsen først begynder. Hunde smager derfor ikke maden på samme måde som mennesket gør.

PH værdien i en hunds mave er meget lav og derfor kan en hund fordøje og nedbryde fordærvet kød uden problemer. Mennesket har system har en væsentligt højere PH værdi og vi kan derfor ikke fordøje alt det som en hund kan. En hunds mave er væsentligt anderledes end menneskets, nærmest som en harmonika, og er 70% af dens fordøjelses system hvor menneskets mave kun er 15%. En hunds mavesystem er indrettet til hurtigt at blive fyldt op på en gang, udspillet, og maden bliver fordøjet på ca. 24 timer. Mennesket fordøjelse tager ca. 3-4 timer og er beregnet til flere mindre måltider om dagen.

 

Blodsukker/sult

Hvis blodsukkeret falder hos os mennesker vil vil opleve sultfornemmelse, sløvhed, koncentrationsbesvær m.m. Dette sker ikke hos en hund. En hund vil aldrig føle sult på samme måde. Hvis en hund mangler føde vil leveren omdanne fedt fra dens krop depoter til glukose hvilket gør at hunden stadig vil kunne arbejde selvom maven er tom.

 

Fastedag

I naturen ville en hund ikke selv kunne bestemme at den vil spise på bestemte tidspunkter om dagen. Det sker når den er heldig at fange et bytte og der ville kunne gå flere dage imellem.

At mange tror at en hund er sulten når vi er sultne er fordi vi har lært den nogle bestemte tidspunkter at spise på og intet andet.

En god foderplan skal indeholde en ugentlig fastedag samt et måltid om dagen og aldrig på samme tidspunkt af dagen. Der ud over er en bendag en rigtig god ting at indføre i kostplanen. Altså bør en 7 dages foderplan se således ud:

5 dage med kød, 1 fastedag samt 1 dag kun med ben. Husk aldrig mange små måltider om dagen men kun èt måltid. Hvis hunden ikke kaster sig over maden, nærmest sluger maden, er det fordi den ikke har brug for det og derfor bør madskålen tages fra hunden og prøv så igen senere. Bare rolig, hunden dør ikke af sult og tager absolut ikke skade af det, tværtimod.

 

Kostændring/plan

Når man beslutter sig for at føre hundens madplan tilbage til fodring så tæt på fodring som i naturen bør det foregå over 3-4mdr. Først og fremmest skal hundens tarmsystem være tømt totalt ud for det alm. billige og usunde tørfoder m.m. før man går i gang. Det tager ca. 24 timer. Glem og luk øjnene for tiggeri og hundens ellers så smukke og bedene øjne i de 24 timer. Hunden tager ikke skade af det. Derefter skal den, undtagelsesvis, kun fodres med grøn kallun i 4 dage. Derefter skal den fodres med rent kød, gerne lammekød, i 1-2 dage. Hvis hunden ikke er vant til ben skal dette startes forsigtigt op.

Nogle hundes maver skal have lidt ekstra tid til at vænne sig fra det dårlige foder til rigt foder, evt. start op med små stykker kød. Når man bruger råt kød er det vigtigt at tilsætte naturlige vitaminer og mineraler i maden, evt. opblande det med easybarf hvor der er iblandet vitaminer og mineraler.

Mængden af foder til din hund afhænger af hundens alder, helbred, tilstand og vægt. Som tommelfingerregel bør en hund have 2% af deres vægt om dagen, på nær faste og bendag.

Hos aktive ung hunde og hvalpe er mængden af foder 6% og 10% af deres vægt. 

Lav en 30 dages foderplan. Tag mængden af det foder den bør have om dagen og x det med antal dage i måneden.

Eksempel: En hund med en vægt på 25 kg skal på en 30 dages måned have 2% af sin vægt.

 

En vigtig detalje vedr. lakseolie

Mange har fejlagtigt fået af vide at deres hund har godt af diverse olier, herunder lakseolie. Den holder desværre ikke vand. Når hundens tarmsystem bliver fedtet ind i diverse olier har det svært ved at optage væske og føde som det ellers bør. Skift derfor over til lammefedt som er helt naturligt og som giver pelsen det flotteste skær og du vil meget hurtigt se forskellen. Lammefedtet ændre ikke på optagelsen af føde og vand i tarmsystemet.

 

Hvad står BARF for?

Det er en forkortelse af BIOLOGISK ANPASSET RÅ FØDE. Alle arter af dyr har Deres eget biologiske spisekort. At overholde dette, gælder også vores kæledyr, er det en selvfølge at dyret befinder sig godt i et sundt og næringsrigt foderforløb tilpasset dens art hvilket gør at det kan overleve i naturens hårde miljø.

Fodring med BARF er en kæmpe trend i bl.a. USA. Her har man fået øjnene op for hvor vigtigt det er at fodre sine hunde korrekt, altså med den naturlige form for ernæring. BARF er uden skadelige og unødvendige tilsætningsstoffer og perfekt afstemt i forhold til din hunds næringsbehov.

BARF kan give din hund en masse fordele ud over det perfekte mix for energi og velvære.

BARF er muligheden for at fodre med råt kød, indmad og vitaminer og mineraler – helt uden skadelige og unødvendige tilsætningsstoffer, selvfølgeligt afstemt i forhold til din hunds ernæringsbehov.

 

Positive effekter ved at fodre med BARF

 • Stærke og sunde knogler og stærkere immunforsvar
 • Opnå og opretholde hundens ideelle vægt
 • Flot og skinnende pels
 • Forebyggelse af tandsten og dårlig ånde
 • Giver din hund forstærket udholdenhed og styrke
 • Positiv helingsproces
 • Mindre afføring
 • Minimal chance for diabetes pga. mindre sukker i foderet
 • Færre parasitangreb
 • Spar på dyrlægeregninger pga. allergimedicin m.m

OG IKKE MINDST vil du få en rigtig glad hund med masser af energi og gåpåmod.

 

PETMAN

PETMAN er en tysk producent har et program af kvalitets produkter indenfor BARF, som indeholdende alt det nødvendige som giver din hund en velafbalanceret og sund kost, HELT UDEN TILSÆTNINGSSTOFFER.

Når kød er den vigtigste bestanddel af kosten, er det vigtigt med en ensartet høj kødkvalitet.  PETMAN sikre sig dette ved løbende kontrol af kvaliteten. Med PETMAN BARF er der valg mellem mange varianter af råt frossen kød. Man kan få kød fra elg, lam, okse, laks, gås, kylling, hest, brisling, hjort, struds, kænguru, rensdyr med flere. Der kan vælges mellem Vitalpower som er løse stykker, nemme at anrette og Compact som er hakket kød i frosne blokke. Med PETMAN BARF har man rig mulighed for nemt at variere hundens menukort.

Skriv til os